City FC verliest nipt van koploper Cambuur

Almere City FC heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen koploper Cambuur nipt verloren. In het Yanmar stadion waren de Friezen met 0-1 te sterk voor de Almeerders.

In de eerste helft was Cambuur aanvankelijk veel dreigender en kreeg het via Jarchinio Antonia na 20 minuten een opgelegde kans op de 0-1. Almere City doelman Smits speelde hem zomaar de bal in de voeten op de rand van de zestien. Antonia pakte het cadeautje echter niet uit en schoot voor een leeg doel naast. In de slotfase van de eerste helft herpakte Almere City zich en werd de thuisploeg wat dreigender: zo zag rechtsback Faris Hammouti een schot geblokt door Sambissa.

In de 2e helft kwam Cambuur na 10 minuten op voorsprong. Oratmangoen stuurde Antonia weg op rechts weg en vervolgens kon zijn voorzet van dichtbij worden binnengewerkt door Giovanni Korte. Almere City FC ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar wist nauwelijks gevaarlijk te worden. Vlak voor tijd was Thomas Verheydt toch nog heel dichtbij de 1-1 na een voorzet van links.