John Bes "Proberen juist nu het verschil te maken”

Geschreven door Redactie

Beste supporters, het is surrealistisch, zoals ik hier zit achter mijn bureau in het Yanmar Stadion.

Kijk ik naar rechts door het raam, dan zie ik een stadion dat dagelijks groter en mooier wordt. In het midden ligt een felgroene grasmat. Zo’n mat waar je aan wil voelen en ruiken, laat staan op wilt voetballen.

Maar dat is nu net het punt; dat gaat dus nog even niet. Kijk in naar links, dan zie ik daar het bewijs. Lege bureaus en een lege receptiebalie vertellen het verhaal van de ongekende crisis waar ons land, onze stad en dus ook onze club in is beland.

Laat ik beginnen met de hoop uit te spreken dat het jullie allemaal naar omstandigheden goed gaat. Dat jullie en jullie naasten gezond zijn en dat jullie een manier hebben gevonden om zo goed mogelijk om te gaan met deze situatie. Over de club hoeven jullie je geen zorgen te maken. Wij redden het wel. Sterker nog; zoals ik hierboven al aangaf wordt er door de aannemer flink doorgewerkt aan het stadion en ligt er inmiddels een nieuwe grasmat te wachten op de spelers. Zij zitten allemaal thuis en trainen aan de hand van de individuele programma’s, die onze fysio’s en inspanningsfysiologen hen hebben gegeven. Enkele geblesseerde spelers komen soms wel nog bij de club in het kader van hun revalidatie. Ik zag vanmiddag Tim Receveur nog trapoefeningen doen. Ziet er goed uit voor hem. Wie weet gaat hij dit seizoen toch nog minuten maken.

Minuten maken….. Man, man, wat mis ik de wekelijkse wedstrijd, de winst of verlies, de volle businessclub en wat mis ik jullie, de supporters. En wat zullen jullie de vaste invulling van jullie vrijdagavond missen. Helaas zullen we elkaar nog wel een tijdje moeten blijven missen, want de verwachting is niet dat er op korte termijn verandering in komt. Er zal niemand zijn die dat niet begrijpt, het spel om de bal is immers veranderd in een spel op leven en dood, maar dat we zin hebben om weer eens gewoon lekker ongecompliceerd te kunnen lullen over de zin en onzin van voetbal mag ook duidelijk zijn. Het zal dus echter nog een tijdje duren. De diverse scenario’s zijn bekend en de verwachting is dat daar midden volgende week (iets) meer duidelijkheid over komt.

Maar dit alles wil natuurlijk niet zeggen dat we er niet het beste van maken. Almere City FC is de eigenwijze club die het anders doet en ambitie koppelt aan een onbeperkt enthousiasme. Wie denkt dat we nu gaan schuilen en wachten tot het allemaal over is heeft het mis. We zitten proactief in de wedstrijd en proberen ook, juist nu, het verschil te maken. Dit geldt bijvoorbeeld voor de launch van ons Podium voor Positiviteit, www.ditkanwelin.nl, Een bonte verzameling van hulpvragen, aanbod van hulp, hartverwarmende acties en mooie initiatieven. Door deze en de bedrijven daarachter met elkaar te verbinden, hopen we een steentje bij te dragen aan het zakelijk overleven van de Almeerse bedrijven en ZZP’ers.

Maar uiteraard willen wij ook de supporters een blije boost geven in moeilijke tijden. Vanaf vandaag ontvangen jullie dan ook een paar keer per week een nieuwsbrief met daarin positief nieuws over Almere, haar inwoners en bedrijven en natuurlijk onze club. Onder de noemer #ditkanwelinalmere willen we jullie betrekken bij onze missie om de voetballoze periode zo goed mogelijk door te komen. En er is nog meer goed nieuws, want vanaf volgende week vrijdag komen we met een wekelijks online voetbalcafé. In de setup van een Ambassadeursavond praten we jullie bij over club, spelers en trainers. Bovendien krijgen jullie antwoord op al jullie vragen. Teun Jacobs kan jullie mooi bijpraten over de plannen voor volgend seizoen en we kunnen mooi de vorderingen van de verbouwing van ons stadion laten zien. We zijn al druk met de voorbereiding van het programma. Het wordt echt leuk én onderscheidend.

Hebben jullie zelf ideeën die goed passen bij onze positieve insteek? Of hebben jullie behoefte aan bepaalde beelden? Laat het ons weten. Samen zijn we sterk en zo helpen we elkaar om zo goed mogelijk door deze crisis te komen.

Ik zie er enorm naar uit om iedereen weer te zien op en rondom de club. Ik hoop ook echt dat dat snel zal gebeuren maar ik hoop nog meer dat jullie allemaal gezond blijven en iedereen er weer bij is als we weer mogen beginnen. Take care.

John Bes

Algemeen directeur Almere City FC

Onze Ambassadeurs