Almere City had geen voorkeur tijdens stemming KNVB

Geschreven door Redactie

Almere City FC speelt volgend seizoen weer tegen Cambuur en De Graafschap in de Keuken Kampioen Divisie. De voetbalbond KNVB besloot vrijdagmiddag dat ADO Den Haag en RKC Waalwijk niet degraderen uit de eredivisie en dat de nummers 1 en 2 van de eerste divisie (Cambuur en De Graafschap) niet zullen promoveren.

Alle betaald voetbal clubs mochten de KNVB vrijdagmiddag hun voorkeur aangeven over deze belangrijke beslissing omtrent promotie/degradatie. De bond legde uiteindelijk het advies van de meerderheid van de clubs naast zich neer. Zestien clubs stemden namelijk voor twee degradanten uit de eredivisie en twee promovendi uit de eerste divisie, negen clubs waren daar tegen, en negen clubs hadden geen voorkeur.

Almere City FC behoorde tot de negen clubs zonder voorkeur. Algemeen directeur John Bes daarover: "Almere heeft er voor gekozen om de beslissing te laten aan het bestuur van de KNVB, aangezien zij de enige partij is die in staat is om het gehele speelveld te overzien en een neutraal gewogen beslissing te nemen, dus zonder willekeur of eigenbelang", aldus John Bes.


Onze Ambassadeurs