Ally Pale Ale uitgeschonken bij Almere Challenge Event

Almere City FC mascotte Ally de Aap presenteert vandaag vol trots de Ally Pale Ale.

Het fris, fruitig bier met een gelaagde moutigheid werd vorig seizoen gebrouwen in samenwerking met Anneke en Raymond Geraads van Brouwerij Stijl. De Ally Pale is vanaf vandaag verkrijgbaar op het horecaplein voor €3,50. 


De Pale Ale wordt uitgeschonken in een plastic beker. Wie een paar originele flesjes wil bemachtigen kan buiten de wedstrijden om ook een Ally Pale Ale ophalen bij de receptie. Een prachtig cadeau om weg te geven of zelf op te drinken. 


De Ally Pale Ale is inmiddels ook te vinden in speciaalbierzaken en slijterijen door het hele land. Het echtpaar Geraads heeft met dit biertje een echt Almeers biertje te pakken met ingrediënten uit de stad. De samenwerking met Ally de Aap kwam tot stand via het social media kanaal van de aap. 


De Ally Pale Ale is een bier gebrouwen met restbrood van Almeerse bakkerijen, hotels en restaurants. Brood dat anders verloren zou gaan wordt nu verwerkt tot een mooi bier. Van de bierbostel, graanresten die overblijven na het brouwen, kan weer brood gebakken worden. Het is hiermee een voorbeeld van de circulaire economie. 


Brouwerij Stijl 

Het Almeerse Brouwerij Stijl is in 2015 door het echtpaar Geraads opgericht. Zij combineren bourgondische roots met meer experimentele bieren, die zij in de Verenigde Staten hebben leren kennen. Het vaste assortiment van deze familiebrouwerij bestaat uit bieren als de Dennentoppen Blond, Basterd Dubbel en een Russian Imperial Stout met zeezout en vanille. Na de komst van de kinderen is ook het Geboortebier op de markt gebracht.