Boeren voeren actie voor eerlijker prijzen

Geschreven door Redactie

Boeren gaan opnieuw actie voeren.

Vanaf eind deze week gaan ze in supermarkten benadrukken voor welke geleverde producten de winkels volgens de boeren een oneerlijke prijs aan de boer betalen. Hoe ze dat gaan doen is nog niet duidelijk. Ook gaan ze producten onder de aandacht brengen die volgens hen niet duurzaam zijn.

Volgens actiecomité Agractie.nl zal de actie enkele maanden duren en een groot bereik in heel Nederland hebben.

Verder vindt er op 21 maart een grote landelijke actie plaats. Op veertig drukke, goed zichtbare locaties in het land worden dan onbewerkte agrarische producten aan de man gebracht. Dat gebeurt voor de gemiddelde prijs die de boer er van winkelketens voor ontvangt. De exacte actielocaties, zullen in een later stadium bekendgemaakt worden.

Met de acties willen de boeren de consument duidelijk maken hoe slecht de positie van de Nederlandse boer op dit moment is.