City FC legt talent Zimmerman vast

Geschreven door Redactie

Toptalent Joshua Zimmerman heeft zijn eerste profcontract getekend bij Almere City FC. De 18-jarige aanvaller zette donderdagmiddag zijn handtekening onder een 3-jarig contract. De snelle vleugelaanvaller ligt nu vast tot de zomer van 2022.


Zimmerman trad op tienjarige leeftijd toe tot de jeugdopleiding van Almere City FC. Hij doorliep de verschillende jeugdelftallen en kwam afgelopen seizoen uit voor Almere City voor spelers onder de 19 jaar. Met dit elftal promoveerde de Almeerder naar de Eredivisie. Komend seizoen behoort Zimmerman officieel tot de beloftenploeg, maar in aanloop naar het nieuwe seizoen in de eerste divisie traint hij nu ook mee met de A-selectie. 


"Het is heel mooi om mijn eerste profcontract te tekenen bij de club waar ik al van kleins af aan voetbal. Ik heb hier hard voor gewerkt en het voelt top", reageert Zimmerman op de website van de club. "Via Jong Almere City FC wil ik definitief de stap maken naar de A-selectie. Mijn doel is om mijn debuut te maken in de hoofdmacht en van waarde te zijn voor de ploeg." 


Opvallende kwaliteiten 

Algemeen directeur John Bes is zeer content met het vastleggen van het talent: "Met Joshua contracteren we wederom een exponent van onze Academy. Het is een jongen met specifieke opvallende kwaliteiten, die we met dit contract het vertrouwen en de rust willen geven om zich in de komende jaren te ontwikkelen tot een nog betere speler", aldus Bes op de website van Almere City FC.

Onze Ambassadeurs