Kamervragen over verhoging waterschapsbelasting

Geschreven door Redactie

De VVD in de Tweede Kamer stelt vragen aan de ministers Knops (Binnenlandse Zaken) en Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) over de verhoging van de waterschapsbelasting voor Flevolandse boeren. Kamerleden Dijkstra en Van den Bosch vinden de verhoging van 500 euro veel te hoog.


De Kamerleden reageren op berichtgeving van Omroep Flevoland. De kosten voor boeren stijgen met 7,3 procent en dat heeft te maken met een uitspraak van de Hoge Raad. Die stelde dat de belasting die wordt geheven over de wegen en bermen niet alleen voor rekening mag komen van wegbeheerders, zoals gemeenten en provincies. Agrariërs moeten meebetalen voor de onverharde bermen. 


Dijkstra en Van den Bosch wijzen de ministers erop dat boeren vaak onderhoud verzorgen aan de bermen. Ze vinden het vreemd dat ze naast dit werk ook een rekening zouden krijgen. De VVD'ers vragen de ministers om een wetswijziging die de uitspraak van de Hoge Raad ongedaan maakt.