Werkzaamheden kruispunt Hogering met Markerdreef – IJsselmeerweg

Geschreven door Redactie

In de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 november worden de verkeerslichten op kruispunt Hogering met Markerdreef - IJsselmeerweg vervangen.

De vervangingen zijn noodzakelijk om ook de komende jaren een veilige doorstroming van het verkeer te kunnen garanderen. Door de nieuwe verkeersregelkast kan flexibeler worden ingespeeld op toekomstige ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld communicatie met intelligente voertuigen.   

Op de maandag 25 en dinsdag 26 november zijn er al voorbereidende werkzaamheden naast de weg. De verkeerslichten werken normaal en de rijbaanindeling blijft ongewijzigd.  

Verkeershinder 

Om de verkeershinder te beperken worden de werkzaamheden in de avond/nacht uitgevoerd. De werkzaamheden beginnen woensdag 27 november om 20.00 uur ’s avonds en zijn voor de ochtendspits van donderdag 28 november afgerond. Het verkeer heeft normaal doorgang, maar om veilig te kunnen werken wordt 1 rijstrook afgezet.  

Led met energiereductie  

Gelijktijdig met het vervangen van de verkeersregelkast worden ook de armaturen (verkeerslichten) vervangen. De aanwezige led-units langs en boven de weg zijn vijftien jaar oud en hebben het einde van de levensduur bereikt. De nieuwe led-units zijn van de nieuwste generatie en verbruiken in ongedimde toestand 11W en in gedimde toestand tijdens de avond en nachtelijke uren nog maar 4W. Dat is een energiereductie van meer dan 50%.

 


Onze Ambassadeurs