Almere City FC vaak sterk tegen FC Den Bosch

Geschreven door Redactie

Na een teleurstellende middag op bezoek bij SC Cambuur speelt Almere City FC  vrijdagavond in eigen huis tegen FC Den Bosch.

De ploeg van trainer Robert Molenaar hoopt in het Yanmar Stadion de ijzersterke thuisreeks door te kunnen trekken tegen de ‘blue dragons’. 

Laatste speelronde 

Aan het duel in Leeuwarden denken de Flevolanders liever niet te vaak meer terug. De ploeg van Henk de Jong was heer en meester in eigen huis en Almere City FC had weinig in de melk te brokkelen tegen de lijstaanvoerder. ,,Je zag duidelijk dat we tegen de koploper speelden. We hadden als doel om Cambuur uit te dagen, maar bleken daar ditmaal niet toe in staat. Uiteindelijk willen we uiteraard naar dit niveau toe groeien, maar het is ook duidelijk dat we daarvoor nog een aantal stappen te zetten hebben”, aldus Molenaar. 

Positief was de treffer van Shayon Harrison. De 22-jarige Engelsman wist uit een hoekshop van Youri Loen het net te vinden en tekende daarmee voor zijn zevende doelpunt van het seizoen. Daarmee is hij momenteel de clubtopscorer van City. Ook doelman Joshua Smits liet zich nadrukkelijk gelden in het Cambuur Stadion. Met meerdere uitstekende reddingen voorkwam hij dat de lijstaanvoerder vaker het net vond. 

Den Bosch wisselvallig 

Tegenstander FC Den Bosch beleeft een wisselvallig seizoen. De ploeg van trainer Erik van der Ven wacht al zeven wedstrijden op een overwinning. Daarmee zijn de Brabanders terug te vinden op de veertiende positie. Afgelopen weekend stond het treffen met Excelsior op de rol. In een doelpuntrijke confrontatie werd het uiteindelijk 3-3. Ruben Rodrigues was in deze wedstrijd goed voor twee doelpunten. Mede door die treffers is de aanvaller reeds betrokken bij acht doelpunten van de Bosschenaren. 

Koploper in thuiswedstrijden 

Hoewel het in uitwedstrijden vooralsnog moeizaam verloopt voor Almere City FC, gaat het in het eigen Yanmar Stadion allemaal voor de wind. De equipe van Molenaar is dit seizoen nog ongeslagen in eigen huis en staat als we enkel kijken naar de thuiswedstrijden op een gedeelde eerste plaats (Tezamen met SC Cambuur). 

De laatste nederlaag in competitieverband in het Yanmar Stadion dateert alweer van 15 maart van dit jaar. Destijds was Sparta met 1-3 te sterk. Sindsdien is Almere City FC al twaalf thuiswedstrijden op rij ongeslagen. Elf van die duels werden zelfs in winst omgezet. 

Juichmoment Bensabouh 

De onderlinge resultaten tussen Almere City FC en FC Den Bosch spreken in het voordeel van de Flevolanders. Van de laatste tien ontmoetingen tussen beide partijen won City er zes, drie keer werd het gelijk en slechts één keer ging FC Den Bosch er met de winst vandoor. Vorig seizoen werd het 3-1, door doelpunten van onder meer James Efmorfidis en Anwar Bensabouh. Voor laatstgenoemde was dit een speciaal moment, want Bensabouh scoorde zijn eerste goal in het betaald voetbal. 

Vossebelt 

Voor Niek Vossebelt betekent het treffen met FC Den Bosch een weerzien met zijn voormalig werkgever. De 28-jarige middenvelder speelde drie seizoenen bij de Brabantse club en mag zich een jubilaris noemen. In die periode kwam hij immers tot exact honderd wedstrijden in het shirt van de Bosschenaren. Daarin was hij 21 keer trefzeker en gaf hij elfmaal een assist. 

In de zomer van 2018 maakte Vossebelt de overstap naar Almere City FC. Vooral in de eerste seizoenshelft van het seizoen 2018/2019 was hij veelvuldig trefzeker. Vooralsnog kwam hij tot elf goals en drie assist. Hoewel de ervaren kracht de laatste tijd vaker genoegen moet nemen met een rol als invaller, liet hij onlangs nog zien het scoren niet verleerd te zijn. Drie weken geleden – op bezoek bij MVV – stond ‘Vos’ slechts luttele seconden in het veld, toen hij de bal uit een hoekschop tegen de touwen werkte. 

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

Onze Ambassadeurs