Amsterdamse tieners opgepakt voor straatroven met hamer

Geschreven door Redactie

Twee Amsterdamse tieners zijn donderdagavond door de politie in Almere opgepakt na twee straatroven.

Twee Almeerse jongeren werden daarbij bedreigd met een hamer en moesten hun telefoons afstaan. 

Rond 22:00 uur 's avonds fietste een 15-jarige jongen in de buurt van de Evenaar in Almere. Hij werd door twee jongens op een scooter ingehaald en moest voor ze stoppen. De twee vroegen hoe laat het was, waarna de Almeerse jongen zijn telefoon tevoorschijn haalde. 

De straatrover pakte daarop een hamer en dwong het slachtoffer zijn telefoon af te staan. Ook de koptelefoon van de jongen werd bemachtigd. Daarbij zei de dader tegen het slachtoffer dat het 'skere tijden zijn'. (skeer is straattaal en betekent: blut zijn, red.) Het slachtoffer schakelde de politie in. 

Vlak na de eerste beroving kwam een nieuwe melding binnen. Eenzelfde soort overval was gebeurd bij de bushalte Verzetswijk. Daar werd een 17-jarige jongen beroofd van zijn telefoon. De politie trof de twee verdachten vervolgens aan op de Evenaar en arresteerde het tweetal. 

 

Waarschuwingen 

Er wordt de laatste tijd veel gewaarschuwd voor straatroven in Almere. Dat gebeurde onder meer door het Helen Parkhurst nadat een leerlingen van een laptop was beroofd. Voetbalclub FC Almere waarschuwde om 's avonds alleen in groepjes naar sporten te gaan.

Onze Ambassadeurs