Stijn Keller tekent eerste profcontract

Geschreven door Redactie

Stijn Keller heeft zijn eerste profcontract getekend bij Almere City FC.

De 19-jarige doelman, die deze week zijn debuut maakte voor Zwitserland O20, zette maandag zijn handtekening onder een verbintenis voor 2,5 jaar. Hij ligt zodoende vast tot de zomer van 2022. 

Keller trad op elfjarige leeftijd toe tot de Football Academy van Almere City FC en doorliep de gehele jeugdopleiding. ,,Het voelt dan ook speciaal om hier mijn eerste profcontract te tekenen. Ik ben begonnen in de D1 en we zijn nu acht jaar verder. In die periode heb ik veel tijd en energie gestoken in trainen en beter worden. Dat resulteert nu in dit heugelijke moment. Het voelt als een beloning voor het harde werken.” 

Door de blessure van Agil Etemadi werd Keller begin dit seizoen toegevoegd aan de A-selectie. ,,Voor mij is het ideaal om minuten te maken in de beloftenploeg en tegelijkertijd te trainen met de hoofdmacht. Daar ligt het niveau toch weer wat hoger en ik merk dat ik daardoor stappen maak.” 

Volgens Keller spreekt er vertrouwen uit het feit dat de club hem een contract voor 2,5 jaar aanbiedt. ,,Dat geeft mij het gevoel dat ik de tijd krijg om mezelf verder te ontwikkelen. Mijn doel is om in deze periode stappen te maken richting het eerste elftal en uiteindelijk door te stromen naar de basiself.” 

Algemeen directeur John Bes: ,,Het is mooi om een talentvolle en gedreven speler uit de eigen jeugdopleiding te kunnen belonen met een contract. Stijn bewijst bij Jong Almere City  en met zijn uitverkiezing voor Zwitserland O20 dat hij een groot talent is, waar de club nog veel plezier aan gaat beleven.” 

Foto: Redactie Almere City FC

Onze Ambassadeurs