Italiaanse taferelen in Oostvaardersbuurt

Geschreven door Redactie

Het is een uit Italië overgewaaid ritueel: zingen op het balkon, samen met je buren. In de Oostvaardersbuurt in Almere Buiten hebben ze het ook ontdekt.

Drie keer in de week, klokslag 6 uur, staan de bewoners van de Schoonenvaart te zingen en te dansen op hun balkons.

"We begonnen een paar weken geleden met z'n drieën", legt bewoonster Tallina van den Hoed uit. "We vonden het leuk, hebben briefjes in de bus gedaan en hebben een Facebookgroep gemaakt." De straat reageerde al snel: de keer erna deden er acht bewoners mee, daarna tien en inmiddels zingen er iedere keer zo'n vijftien gezinnen mee.

Goed voor de sociale cohesie

Zaterdag stond Greased Lightnin' op het programma. Met verve en bravoure brachten de buurtbewoners het musicalnummer. Voor hun eigen lol, alhoewel er ook een prettig sociaal aspect aan het ritueel blijkt te kleven. "Het afgelopen half jaar zijn er heel veel nieuwe mensen hier in de straat komen wonen. Omdat het winter was zag je die natuurlijk niet. Toen kwam er corona, en dan zie je ze weer niet. Het is wel fijn als je ook gewoon een beetje weet dat iedereen elke keer weer op het balkonnetje staat, of iedereen er nog is, en gezond en vrolijk."

En dus gaan ze er in de Oostvaardersbuurt nog wel even mee door. "Misschien blijven we het wel doen, ook na de crisis, op zomeravonden, hartstikke leuk."


Onze Ambassadeurs