Politiek blijf bakkeleien over komst snellaadstation

Geschreven door Redactie

De realisatie van een snellaadstation voor elektrische auto's in de Almeerse Muziekwijk blijft de gemoederen bezighouden. Dat bleek donderdagavond tijdens een tweede discussie in de gemeenteraad over dit onderwerp. Door gebrek aan tijd wordt de discussie volgende week voortgezet. Dan is dat de derde week op rij dat er over dit onderwerp wordt gesproken. 

Fastned heeft bij de gemeente een vergunning aangevraagd om op de hoek van de Josephine Bakerstraat en de Jacques Brelweg een laadstation te bouwen. Buurtbewoners zijn daar op tegen. Zij verwachten een toename van de verkeersdrukte en ze maken zich zorgen over mogelijke gezondheidsrisico's door de nabijheid van de elektrische hoogspanning van het station. 

Vooral oppositiepartijen in de gemeenteraad zijn tegen de komst van zo'n station in een woonwijk. Volgens hen zijn er voldoende plekken elders in de stad waar Fastned een snellaadstation kan realiseren.  

Volgens het college van burgemeester en wethouders heeft de gemeente geen juridische mogelijkheden om de vergunning te weigeren. Als Fastned naar de rechter zou stappen om de realisatie van het snellaadstation af te dwingen, verwacht het college van b en w dat het bedrijf de zaak gaat winnen.