Groot onderhoud N703 Tussenring in Almere - rectificatie

Geschreven door Redactie

De provincie Flevoland start op 22 september 2021 met onderhoudswerkzaamheden aan de N703 Tussenring in Almere. Dit is 3 weken later dan in eerste instantie gepland en gecommuniceerd was.

De startdatum is uitgesteld, omdat de werkzaamheden sneller uitgevoerd kunnen worden. Op het traject tussen de A6 en de N702 Buitenring wordt het asfalt vervangen. Uitgezonderd enkele afsluitingen in de nacht en een weekend, blijft de Tussenring zo veel mogelijk open voor bestemmingsverkeer in beide richtingen.

Het doorgaande verkeer wordt geadviseerd gebruik te maken van de omleidingsroute. De werkzaamheden duren tot maandag 25 oktober 2021.

Beperkte afsluiting

De Tussenring blijft zo veel mogelijk open voor bestemmingsverkeer. Ook worden de werkzaamheden in meerdere fasen uitgevoerd zodat de omgeving van de Tussenring zo goed mogelijk bereikbaar blijft. Wel zal de Tussenring drie nachten en één keer in een weekend gesloten zijn voor het plaatsen van wegafzettingen en het uitvoeren van werkzaamheden. Een volledige afgesloten voor alle verkeer is o.a. nodig om de kruispunten met de Vrijheidsdreef en de Mondriaanweg aan te kunnen pakken. Het verkeer kan dan gebruik maken van de omleidingsroutes.

De volledige afsluitingen zijn gepland op:

- Woensdag 22 september vanaf 20.00 uur tot donderdag 23 september 06.00 uur

- Dinsdag 28 september vanaf 20.00 uur tot woensdag 29 september 06.00 uur

- Donderdag 7 oktober vanaf 20.00 uur tot vrijdag 8 oktober 06.00 uur

- Donderdag 14 oktober vanaf 20.00 uur tot vrijdag 15 oktober 06.00 uur

- Vrijdag 22 oktober vanaf 21.00 uur tot maandag 25 oktober 06.00 uur

Adviesroute doorgaand verkeer

Het advies voor het doorgaande verkeer is gebruik te maken van de adviesroute via de Hogering, Buitenring en de A6.

Omleidingsroute bestemmingsverkeer

Lokaal verkeer kan de omleidingsroute volgen aan de hand van de gele borden.

Werkzaamheden

De N703 Tussenring is toe aan groot onderhoud. Het hele traject wordt voorzien van nieuw asfalt en voor extra veiligheid uitgevoerd met ribbelstroken en reflecterende glasbollen. Ook krijgen de kruispunten met de Vrijheidsdreef en de Mondriaanweg nieuw asfalt. Na uitvoering van de werkzaamheden moet de weg weer zo’n 15 jaar vooruit kunnen.