Kom jij ook meedoen?

Geschreven door Hondenschool Fenna

Almere (Haven) heeft een unieke Hondenschool die alleen lessen geeft op locatie!

Waarom?

Zodra je een hond aanschaft mag deze ook worden uitgelaten. En je wilt de hond ook graag meenemen in je dagelijkse bezigheden toch? 

Tijdens het uitlaten of uitje samen kom je van alles tegen. Andere mensen, fietsers, brommers, auto's, andere honden, katten, joggers en ga zo nog maar even door! Dat kan soms best een uitdaging zijn om dat allemaal in goede banen te leiden.

Everyday Life Trainingen

Hondenschool Fenna geeft 'Everyday Life' trainingen waarbij je leert hoe je kunt inspelen op al deze prikkels. Wat kun je zelf doen, waar moet je op letten, wat kun je precies doen om gedrag om te buigen, wanneer moet je dat dan doen en hoe doe je dat dan.

Daarnaast oefenen ze ook met het begrenzen, contact maken, belonen en met balans en coördinatie om de hond te leren dat hij 4 pootjes heeft en hoe hij die het beste kan gebruiken daarnaast oefenen we spelenderwijs al met een aantal commando's. Zelfbeheersing van baas én hond loopt als een rode draad door de lessen. Want geen rust betekent geen concentratie dus geen contact.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over de werkwijze? Kijk dan eens op de Facebookpagina Hondenschool Fenna of op de website www.hondenschoolfenna.nl