Premies voor automobilisten in Flevoland bovengemiddeld hoog

Geschreven door Redactie

Autobezitters in Flevoland betalen, ongeacht de dekkingsvorm, relatief hoge premies voor hun autoverzekering.

Dit blijkt uit een analyse van Independer, waarbij ruim een miljoen vergelijkingen van autoverzekeringen -tussen 1 januari 2019 en 1 november 2019- in kaart werden gebracht.  

 

Premies Flevoland relatief hoog 

De gemiddelde jaarpremie voor een WA-autoverzekering in Nederland bedraagt 603 euro. In Flevoland is dit bedrag bijna hoger, namelijk 640 euro. Ook bij de overige twee dekkingsvormen is er sprake van grote verschillen.  

 

De WA+ dekking (ook wel: beperkt casco) kost een gemiddelde Nederlandse automobilist zo’n 666 euro op jaarbasis. Flevolanders die WA+ verzekerd zijn betalen gemiddeld zo’n 724 euro (58 euro verschil), en bij de allrisk dekking is zelfs sprake van 63 euro verschil ten opzichte van het landelijk gemiddelde.  

 

Jongeren in Flevoland 

Over het algemeen betalen vooral jongeren al jaren zeer hoge premies voor hun autoverzekering. Gemiddeld betalen jongeren in Nederland 1.307 euro voor een WA-verzekering, 1.379 euro voor WA+ en 2.063 euro voor een volledig cascodekking. 

In Flevoland zijn deze gemiddelde premies met respectievelijk 1.362 euro (WA), 1.453 euro (WA+) en 2.281 euro (volledig casco); een stuk hoger.  

 

Bekijk voor de volledige AP-analyse de Autoverzekering Premie Kaart 2019.  


Onze Ambassadeurs