Thomas Verheydt al na drie minuten trefzeker

Thomas Verheydt luisterde zijn rentree in het Yanmar Stadion vrijdagavond op met een doelpunt.

De spits opende al na drie minuten de score en kreeg daarmee het Almere City FC publiek weer snel op de banken.

Na een lange periode van blessureleed kan Thomas Verheydt zich eindelijk weer ‘voetballer’ noemen. De 27-jarige aanvaller was al van de partij in de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht, maar kon zich toen nog niet laten gelden.

De spits is blij dat hij in het thuisduel tegen TOP Oss weer zijn stempel kon drukken. ,,Dat ik het team kon helpen met een doelpunt geeft een heerlijk gevoel,’’ zegt Verheydt. Het publiek hoefde niet lang te wachten op zijn treffer. Al vroeg in de wedstrijd wist de getattoeëerde held het net te vinden. ,,Het was een goede aanval waar ik uit de rebound de bal binnen kon schuiven.’’

Na het doelpunt van de aanvaller kreeg de tegenstander een grote kans op de gelijkmaker, maar die werd gemist. ,,Op dat soort momenten heb je een beetje geluk nodig en gelukkig hadden we dat vandaag. In de rust zeiden we tegen elkaar dat het beter moest. Het liefst wil je met mooi voetbal winnen, maar het resultaat is het belangrijkst.’’

Na rust kreeg TOP Oss nog kansen op de 1-1 maar die viel uiteindelijk niet. Na 65 minuten spelen tekende Nick Venema voor de 2-0 en werd het uiteindelijk 3-0 door een eigen doelpunt van Lorenzo Pique. Na 75 minuten was de tank leeg en verliet de moegestreden spits het veld. ,,Ik had wat kleine pijntjes en dat is logisch als je er drie en een halve maand bent uit geweest. Dan is het verstandiger om te wisselen.”