Wethouder 'klapt' Winter Playground open

Geschreven door Redactie

Met een oud-Hollandse ‘startklapper’ opende wethouder Julius Lindenbergh vrijdagmiddag de Winter Playground in Almere. Tot halverwege maart volgend jaar is het ijsbaantje op het Schipperplein open voor publiek. Kinderen kunnen iedere dag hun rondjes draaien, twee keer in de week worden er schaatslessen gegeven.

“In Almere kun je goed sporten in de openbare ruimte” vindt wethouder Lindenbergh die sport in zijn portefeuille heeft. “Hardlopen en fietsen, maar wat lang niet iedereen weet: ook schaatsen. Op een prachtige plek hier midden in hartje centrum.” De baan is van de gemeente, de Almeerse schaatsvereniging ASV verzorgt de exploitatie.

Het 200 meter lange ijsbaantje is vooral bedoeld voor kinderen. Het baanrecord staat op naam van een 12-jarig meisje. De hele dag is de baan gratis toegankelijk, ook voor volwassenen. De Almeerse schaatsvereniging ASV is aanwezig op woensdag en vrijdag en in de schoolvakanties. Op die dagen zijn schaatsen te huur, staat er een koek-en-zopie met warme chocolademelk en glühwein en worden er schaatslessen gegeven, ook aan schoolklassen.

Onze Ambassadeurs