Schrijfster Eva Vriend leest voor in virustijd

Geschreven door Redactie

Verhalen in virustijd: onder dat motto leest Eva Vriend uit Emmeloord vanaf maandag voor uit haar eigen boek.

Ze doet dat live op de Facebookpagina van de FlevoMeer Bibliotheek en later in de week ook bij andere bibliotheken. 

Het idee om voor te lezen in deze tijd waarin veel mensen thuis zitten komt van schrijfster Suzanna Jansen. Zij is onder meer bekend van 'Het Pauperparadijs' en 'Ondanks de Zwaartekracht'.  

Het initiatief sprak Eva Vriend aan en daarom heeft zij zich er bij aangesloten. Zij leest voor op maandag 6 en 20 april, Jansen op maandag 13 en 27 april. 

Voorlezen uit haar stoel 

Vanuit haar stoel thuis leest Vriend vanaf 16:00 uur een korte passage uit haar nieuwste boek 'Eens ging de zee hier tekeer'. Eerst vertelt ze iets over de achtergronden van het boek. Dat gaat over hoe de Zuiderzeestadjes zijn veranderd na de komst van de Afsluitdijk in 1932. 

Na het voorlezen kunnen kijkers op Facebook reacties plaatsen en vragen stellen. Het voorlezen duurt een half uurtje. 

De voormalig journaliste debuteerde in 2013 met 'Het Nieuwe Land' over de geschiedenis van de Noordoostpolder. Daarna volgde 'De Helpende Hand' over de gezinszorg. Vriend zat middenin een reeks lezingen voor haar nieuwste boek, toen die vanwege de beperkingen door de coronacrisis moesten worden afgeblazen. Ze vindt het mooi dat ze hierover nu toch iets kan vertellen aan mensen die de deur niet uit kunnen. 

'Mensen toen veerkrachtig na grote tegenslag' 

"In mijn boek gaat het over de veerkracht die mensen toen moesten hebben om er weer bovenop te komen na een belangrijke verandering. Het is natuurlijk onvergelijkbaar met de coronacrisis, maar het zijn ook mensen die te maken kregen met een grote tegenslag en die zich veerkrachtig hebben getoond en gemeenschapszin. Ik hoop dat mensen daar iets uit kunnen putten", aldus Vriend.  

Naast de FlevoMeer Bibliotheek doen ook bibliotheken in Noord-Holland, Friesland en Dordrecht mee aan het project Verhalen in virustijd. 


Onze Ambassadeurs