Collegetour met Marjan Seighali groot succes!

Geschreven door Redactie

Op 10 december, de dag van de rechten van de mens, organiseerde Soroptimist International Club Almere een bijeenkomst in de vorm van een collegetour.

De hoofdgast Mardjan Seighali werd geïnterviewd over haar indrukwekkende levensverhaal.

Het doel van de avond was om een bijdrage leveren aan de bewustwording en om aandacht te vragen voor een van de vele millenniumdoelstellingen zoals werk voor iedereen en educatie voor iedereen. Het eindresultaat zal zijn dat er op de dag van de rechten van de mens aandacht is voor de positie van vluchtelingen op het gebied van educatie en dat Mardjan Seighali een voorbeeld mag zijn voor velen.

Soroptimistclub Almere, tot op de bodem vernieuwend!

Over Mardjan Seighali

Mardjan Seighali heeft op 30 maart de Comeniusprijs 2019 uitgereikt gekregen. Ze begon Nederlands te leren in het AZC. Daarna meldde zij zich aan bij het UAF om maatschappelijke dienstverlening op Hbo-niveau te studeren. Het UAF begeleidde haar en betaalde voor haar opleiding. En nu werkt ze als de directeur van het UAF, waar ze samen met haar collega’s vluchtelingen-studenten begeleidt bij hun studie en het vinden van een baan. Zij trad in juni 2016 toe tot de Raad van Advies van het College voor de rechten van de Mens.

Het interview van de collegetour werd gegeven door Elisabeth van den Hoogen. Het interviewprogramma werd gegeven in de vorm van een collegetour, waarin studenten en overige geïnteresseerden een hoofdgast, in geval van Mardjan Seighali, vragen mochten stellen in de Raadszaal van het Stadhuis in Almere Stad.

Over Soroptimisten

Soroptimisten willen de levensomstandigheden en de status van vrouwen en meisjes verbeteren door middel van onderwijs en economische en politieke bekrachtiging. Het thema van 2011-2030 luidt dan ook: "Empowerment of Women through Education and Leadership".

Een wereld waarin de mensenrechten worden gerespecteerd, ook voor vrouwen. Waarin vrouwen en meisjes hun individuele en collectieve vermogens kunnen benutten om hun ambities te vervullen. En iedere vrouw in vrijheid de kans krijgt zich volwaardig in te zetten voor een duurzame, vreedzame wereld.

Onze Ambassadeurs