Boeren stellen acties distributiecentra uit

Geschreven door Redactie

De actiegroep Farmers Defence Force roept boeren op om morgen geen actie te voeren bij distributiecentra van supermarkten.

De oproep volgt op een vonnis van de kortgedingrechter. Gisterochtend werd bepaald dat acties weliswaar zijn toegestaan, maar niet mogen uitdraaien op een blokkade van de centra. Zou dit wel gebeuren dan wordt de FDF een dwangsom opgelegd van 100.000 euro per locatie.

Het gerechtshof in Leeuwarden heeft laten weten dat het te laat is om in beroep gaan tegen het vonnis. De actiegroep heeft boeren opgeroepen om dan maar helemaal af te zien van protesten omtrent de supermarkten.

Voor vandaag had de actiegroep acties aangekondigd bij tientallen distributiecentra om naar eigen zeggen een betere prijs voor producten van boeren te eisen. Supermarktorganisatie CBL vreesde dat dat zou neerkomen op een blokkade, waardoor er geen supermarktvoorraden zouden kunnen worden vervoerd. CBL tevreden

Het CBL is blij met het vonnis. "Met deze uitspraak van de rechtbank gaan wij ervan uit dat mogelijke acties van Farmers Defence Force rustig verlopen en er geen verstoringen en belemmeringen van de voedseldistributie plaatsvinden", staat in een schriftelijke reactie.

Onze krant nog niet ontvangen?