O13 grijpt net naast promotie Eredivisie - Almere City

Geschreven door Redactie

Afgelopen weekend was er weer veel bedrijvigheid bij de Loogman Carwash Almere Football Academy.

De O13 greep net naast promotie naar de Eredivise, terwijl de O19 in extremis nog een punt wist af te snoepen van N.E.C. Nijmegen in Gelderland. 

O19 

Almere City FC O19 ging, net als het eerste elftal, op bezoek bij NEC Nijmegen. Voor de ploeg van trainer Tim Bakens was het de laatste wedstrijd van 2019. De Flevolanders kwamen na tien minuten al op achterstand, maar wisten toch nog voor rust langszij te komen. In de tweede helft bleef de 1-1 lang op het scorebord staan. In de slotfase kwamen de Gelderlanders op voorsprong en vreesde City voor een nederlaag. In extremis wist Milan Bikhan echter de gelijkmaker te produceren. Door dit gelijke spel eindigde de ploeg uit de polder met acht punten op een laatste plaats. In het voorjaar spelen de Flevolanders in de promotie/degradatiepoule met de laatste vier ploegen uit de Eredivisie en de beste zes teams uit de Eerste Divisie. 

O17 

De O17 van Almere City FC is het kalenderjaar in mineur geëindigd. Op bezoek in Kralingen werd er verloren van SBV Excelsior. De ploeg van trainer Tim Vincken kwam nog wel op voorsprong, maar ging met een 1-1 stand rusten. In de tweede helft kwamen de Zuid-Hollanders op een 2-1 voorsprong en leek er nog zicht op een resultaat voor de Almeerders. In de slotfase ging het echter mis en werd uiteindelijk met 5-1 verloren. 

 

O15 

Hopelijk heeft de O15 de toon gezet voor het eerste elftal. Almere City FC O15 sloot 2019 namelijk af met een ruime zege op Roda JC. Op het eigen terrein werd er met 6-0 afgerekend met de Limburgers. De ploeg van trainer Robin Sack is het najaar seizoen daarmee geëindigd op de vijfde plek met achttien punten. 

O13 

De grootste pechvogel van het weekend was Almere City FC O13. De ploeg van trainer Marciano Nonneman won weliswaar met 5-1 van haar tegenstander, maar liep op één doelpunt na promotie mis. Directe concurrent Zeeburgia wist namelijk haar directe tegenstander ook te bedwingen. De Flevolanders gaan het voorjaarsseizoen nu alsnog proberen om promotie naar de Eredivisie veilig te stellen. 

O12 

De competitie zat er voor Almere City FC O12 al twee weken op. Afgelopen weekend kwam de ploeg van Marco Remmelts in actie in het bekertoernooi. De Flevolanders wisten zich op bezoek bij AFC IJburg te verzekeren van de volgende ronde. City wist in Amsterdam te overtuigen met een 1-5 overwinning.

Onze krant nog niet ontvangen?