Twee jaar cel voor stelen naaktfoto's BN'ers

Geschreven door Redactie

Twee jaar cel, met aftrek van voorarrest.

Dat is de straf die Almeerder Mitchell van der K. zojuist heeft gekregen voor het hacken van tientallen e-mail en iCloud-accounts van vrouwen.

Foto's die hij daardoor verkreeg verschenen later online. Onder de slachtoffers bevonden zich BN'ers zoals vlogger Laura Ponticorvo en oud-hockeyster Fatima Moreira de Melo. Daarnaast hackte Van der K. veel vrouwen die hij kende uit zijn werk- en privé-leven, waaronder zijn toen minderjarige nichtje. Naast de celstraf moet Van der K. vier slachtoffers ook een schadevergoeding betalen, in totaal 6000 euro.  

Chantage  

Tegen Van der K. was drie jaar cel geëist. Bij de behandeling van zijn rechtszaak bekende hij de accounts van vrouwen te zijn binnengedrongen. Hij zegt de beelden echter niet zelf online te hebben gezet. 

Van der K. zou de hacks uitvoeren in opdracht van iemand anders die hem onder druk zette en chanteerde. Van der K. vertelde lid te zijn van een afgesloten internetforum waar privéfotos en naaktbeelden van vrouwen werden gedeeld. Om de toegang te behouden werd verwacht dat hij ook zelf materiaal aanleverde. Toen hij dat niet deed is hij naar eigen zeggen zelf gehackt. Als hij niet alsnog zou overgaan tot het hacken van accounts zou zijn eigen materiaal gepubliceerd worden. Volgens de rechter is er echter totaal geen bewijs voor deze theorie.  

Politicus 

De 35-jarige Van der K. stond bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 als achtste op de lijst van de Almeerse VVD. De partij behaalde ook acht zetels, maar Van der K. zag vrijwillig af van zijn plek in de gemeenteraad.

Onze Ambassadeurs