D66 wil straat naar Els Borst vernoemen

Geschreven door Redactie

D66 in Almere wil dat er in 2024 een straat in de stad wordt vernoemd naar Els Borst. Dat heeft de partij de straatnaamcommissie laten weten. 

Het is vrijdag precies vijf jaar geleden dat de oud-minister van Volksgezondheid overleed. Ze werd thuis vermoord in haar garage. D66 wijst erop dat Borst grote wijzigingen in het zorgstelsel op haar naam heeft staan. Zo werd de basisverzekering ingevoerd voor alle Nederlanders. Ook voerde ze het donorstelsel in waarbij Nederlanders vanaf 18 jaar wordt gevraagd of ze na hun dood organen willen afstaan.  

Het lijkt D66 een mooi gebaar als er op 8 februari 2024 een straat, laan, weg, dreef, plein, boulevard of plantsoen naar Borst vernoemd wordt. Dat kan namelijk pas tien jaar nadat iemand is overleden. 

Onze Ambassadeurs