Geef alles voor ALS!

Geschreven door Redactie

ALS is de afkorting van amyotrofische laterale sclerose. ALS is een ingrijpende zenuw-spierziekte waarbij signalen vanuit de hersenen steeds minder goed bij de spieren komen.

Alle spieren vallen één voor één uit en uiteindelijk zal ook de ademhalingsspier worden aangetast. De huidige onderzoeken zijn gericht op het vinden van de oorzaak van de ziekte. Er zijn ongeveer 1500 mensen met ALS in Nederland. Helaas komen hier jaarlijks zo’n 500 nieuwe patiënten bij en overlijden er 500 mensen aan de gevolgen van ALS.

Stichting ALS Nederland organiseert het evenement “Geef alles voor ALS!”. Samen met verschillende ALS-patiënten dagen zij jou uit om op zondag 10 oktober een uur lang alles te geven. Doe jij mee? Je kan je nu inschrijven via de website.

Wat houdt Geef alles voor ALS in?

In een uur tijd zo ver, zo snel, zo vaak en zo hard mogelijk sporten voor patiënten met ALS. Je mag het alleen doen of samen en het maakt niet uit wat je doet. Ga zoveel mogelijk rondjes wielrennen, zo snel mogelijk hardlopen, baantjes zwemmen of ga een uur lang skateboarden het maakt allemaal niet uit als het maar sport gerelateerd is. Echt alles kan en mag, als je het maar een uur lang volhoudt!