Culinair Amerika

Geschreven door Redactie
Culinair Amerika Foto gemaakt door: Pexels

De Amerikaanse keuken is een delicatesse die moeilijk te definiëren is, aangezien deze in de beginjaren werd geïntroduceerd en beïnvloed door immigranten.

Van Noordoost tot Midden-Atlantische Oceaan, Zuid tot Zuidwest, de excentrieke mix van exotisch eten heeft Amerika uiteindelijk gemaakt tot wat het nu is: een uniek groot aantal steakhuizen, broodjeszaken en hamburgertenten.

Als het gaat om basisingrediënten - van kip, tarwe, maïs en brood - deze componenten zijn essentieel in zowat elk typisch Amerikaans voedsel. De meest herkenbare zijn de all-time klassiekers zoals pizza's, hamburgers, hotdogs en pottaarten. Als het echter gaat om het definiëren van de keuken per plaats, is het een heel andere zaak.

Het noordoosten (Maine, New Hampshire, Massachusetts) biedt een overvloed aan visgerechten, gezien de strategische ligging nabij de Atlantische Oceaan. Vooral kreeften en kokkels worden veel gebruikt, met populaire gerechten zoals de kreeftenrol en zeevruchtensoep.

Het middenwesten (Illinois, Michigan, Wisconsin) staat bekend als de graanschuur van Amerika en dient als centrum voor de graanproductie, met name tarwe, maïs en soja.

Ondertussen hebben gerechten in het zuiden (Texas, Florida, Tennessee) zwaardere smaken met een gemeenschappelijke afhankelijkheid van frituren en barbecueën. Omdat maïs, rijst en kip een integrale aanwezigheid zijn, zijn gebarbecued vlees, gebakken kip en burgers slechts enkele van de beroemde zuidelijk lekkers