Nieuwe brug over de Voorstersluis vanaf 1 december open voor het verkeer

Geschreven door Redactie

De renovatiewerkzaamheden aan de Voorstersluis bij Kraggenburg verlopen voorspoedig.

Zo is er inmiddels een nieuwe brug over de sluis geplaatst. Hierdoor kan na een stremming van 9 weken, het wegverkeer vanaf donderdagmorgen 1 december 7.00 uur weer gebruik maken van de route over de Repelweg (N352). Op de borden langs de weg staat dat de weg al vanaf vandaag 16.00 uur weer open zou zijn, er is echter nog een extra nacht nodig om de bovenste laag van het wegdek goed uit te laten harden.

Fietsers en bromfietsers moeten nog tot na het weekend gebruik blijven maken van de tijdelijke noodbrug over de sluis. Vanaf maandagmiddag 5 december wordt ook het fietspad over de nieuwe brug open gesteld.

Doorvaart voor het scheepvaartverkeer is naar verwachting weer mogelijk vanaf 17 december.

Brug

Tijdens de renovatie, die 3 oktober van start is gegaan, zijn er veel uiteenlopende werkzaamheden verricht. Het meest in het oog springend was het vervangen en het plaatsen van een geheel nieuw brugval (bewegende deel van de brug).

‘Met het vervangen van het brugval is de brug weer sterk genoeg voor het huidige en toekomstige verkeer, waardoor de bereikbaarheid van dit deel van Flevoland weer op een vlotte en veilige manier gewaarborgd is’, aldus verantwoordelijk gedeputeerde Jan de Reus.

De verkeerssituatie, waarbij het verkeer om en om over de brug rijdt blijft ook na de renovatie van kracht. Dit geldt ook voor de max. toegestane snelheid van 30 km/uur.

Sluis

Tot 17 december wordt de laatste hand gelegd aan het vernieuwen van het besturings- en bedieningssysteem van de sluis. Tot die tijd blijft de sluis gestremd voor het scheepvaartverkeer.

Project Groot Onderhoud Bruggen en Sluizen

De renovatie van de Voorstersluis is onderdeel van het project Groot Onderhoud Bruggen en Sluizen. In dit project renoveert de provincie alle 13 bruggen en 11 sluizen die op afstand worden bediend. Na de opknapbeurt kunnen de bruggen en sluizen weer flink wat jaren mee. Bij de opknapbeurt krijgen alle bruggen en sluizen hetzelfde bediensysteem. Daardoor wordt het bedienen makkelijker en veiliger. Ook storingen kunnen sneller opgelost worden. Meer informatie over dit project is te vinden op Groot onderhoud bruggen en sluizen - Provincie Flevoland | Wegen en vaarwegen (flevowegen.nl) en op YouTube: https://youtube.com/playlist?list=PLI0HDhqpQxXnLDGgVobxNNpPjBRaJSUGL

 

Onze Ambassadeurs