De gehele maand gratis voor alle Flevolanders

Geschreven door Redactie

Vanaf vrijdag 2 september is het de beurt aan Flevoland en zal Rembrandts Vaandeldrager een maand lang te zien zijn bij Kunstlinie.

Gedurende deze gehele periode zal het schilderij gratis te bezoeken zijn voor alle Flevolanders, kinderen t/m 18 jaar, Museumkaarthouders en VriendenLoterij VIP-KAART houders. Kunstlinie is daarmee de eerste culturele instelling die tijdens de tour van het schilderij de volledige periode gratis toegang biedt aan de gehele provincie. Daarnaast is tijdens de Open Dag op 2 september toegang gratis voor iedereen.

‘Iedereen moet toegang hebben tot kunst en cultuur. Het is belangrijk dat culturele instellingen zoals Kunstlinie daar waar we kunnen de drempels wegnemen. Het Rijksmuseum, Vereniging Rembrandt en de VriendenLoterij en brengen september dit jaar Rembrandt naar Flevoland; wij zetten dit unieke gebaar graag kracht bij door Rembrandts Vaandeldrager gratis toegankelijk te maken voor alle Flevolanders. Zo wordt kunst ook daadwerkelijk voor iedereen.’  Bo Naarden, Programmamanager Museale Zaken Kunstlinie

Maatschappelijk thema: Wat Zie Jij?

Houd jij eigenlijk wel van klassieke kunst? Of zie je liever toch wat moderners? Bezoek je weleens een museum? Durf je dat ook hardop uit te spreken? En wat vind je van Rembrandts Vaandeldrager? Wat zie jij? Zie jij een uniek schilderwerk dat je graag komt bekijken, of zie je het als een old skool reclame affiche? Zou je er meer van willen zien? Of juist minder? Kun jij het schilderij wel zien? Zie je haar kleuren, haar structuur? Of kun je het juist met andere zintuigen waarnemen? Tijdens de komst van de Vaandeldrager gaan we hierover met elkaar in gesprek. Want.. Wat Zie Jij?

Om te leren wat jij ziet wat ik niet zie.
Om het met elkaar te hebben over wat we meer willen zien en wat minder.
Om te filosoferen over de toegankelijkheid van kunst en cultuur en belang hiervan.


Zoektocht gestart: wie gaat het lint doorknippen?

Bij Kunstlinie is de zoektocht inmiddels gestart: want wie gaat er samen met een andere special guest én de Commissaris van de Koning Flevoland het lint doorknippen tijdens de officiële opening van Rembrandts Vaandeldrager on Tour: Wat Zie Jij? Want als we de bezoeker centraal stellen in onze tentoonstelling, wie kan dit feestje dan beter openen dan een echte Flevolander?

Meedoen kan door jezelf óf een andere Flevolander op te geven via kunstlinie.nl/winactie

Openingstijden & tijdslot reserveren


Rembrandts Vaandeldrager on Tour: Wat Zie Jij? Is vanaf vrijdag 2 september vanaf 11.00 uur geopend voor publiek en is elke woensdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur geopend. Er staan diverse evenementen rondom de tentoonstelling in de planning, welke spoedig bekend zullen worden gemaakt. Houd hiervoor onze website goed in de gaten of abonneer je op onze nieuwsbrief.
 
Tijdslots voor Rembrandts Vaandeldrager on Tour: Wat Zie jij zijn vanaf nu te reserveren via kunstlinie.nl/vaandeldrager

Onze Ambassadeurs