Toneelschuur producties speelt geschiedenis van geweld in Corrosia Theater, Expo en Film

Geschreven door Redactie

Sommige lichamen zijn in onze samenleving meer waard dan andere  

De twee mannen uit Geschiedenis van Geweld hebben dit aan den lijve ondervonden wanneer ze elkaar op kerstavond s‘nachts op straat ontmoeten.  

Ontmoeting loopt uit op drama 

Édouard loopt na een feestje in het donker naar huis als hij Reda ontmoet, een geheim­zin­nige jongen. Ze praten, flirten en brengen uitein­de­lijk samen de nacht door in Édouards appartement. Reda vertelt over zijn jeugd, over zijn vader die moest vluchten uit zijn geboor­te­land en het geweld waarmee hij te maken kreeg. De stemming is speels, ze lachen, wisselen lief­ko­zingen uit en hebben seks. Wanneer Édouard de volgende ochtend ontdekt dat hij zijn smartphone kwijt is en Reda hiermee confron­teert, trekt deze een pistool en hebben ze opnieuw seks, maar deze keer is het voor Édouard niet vrijwillig. De nasleep van dit traumatische incident leggen het racisme, de homofobie en de obscure machts­struc­turen bloot die zich diep geworteld hebben in onze maatschappij. 

Gebaseerd op autobiografische roman 

Geschiedenis van Geweld is gebaseerd op de gelijknamige autobiografische roman van de Franse sterauteur Édouard Louis. De voorstelling is een confronterend relaas over hoe diep angst en wantrouwen is doorgedrongen in onze relaties en cultuur. In het stuk komen alle worstelingen van een slachtoffer van een (seksueel) geweld naar voren: het zelfverwijt, de wens om de dader toch als mens te blijven zien, de vernedering als je aangifte moet doen en de eenzaamheid van het slachtofferschap. Acteur Eelco Smits laat je al deze emoties op adembenemende wijze van dichtbij zien. Maak je op voor een bijzondere theateravond. 

 Kaarten reserveer je via www.corrosia.nl of koop je vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling aan de kassa. 

 

Onze Ambassadeurs