Breng smaak in je keuken

Geschreven door Redactie

Kruiden zijn een fantastische toevoeging aan elke keuken. Ze geven niet alleen smaak aan je eten, maar kunnen ook heel gezond zijn. Het enige probleem is dat ze vaak maar kort vers blijven. Daarom is het een goed idee om je eigen kruidenpotjes te maken, zodat je altijd verse kruiden bij de hand hebt. Het is heel eenvoudig om te doen en je hebt er niet veel voor nodig.

Stap 1

Kies je kruiden. Het eerste wat je moet doen is bepalen welke kruiden je wilt kweken. Kies kruiden die je vaak gebruikt in je keuken en die je lekker vindt. Basilicum, rozemarijn, tijm, peterselie en bieslook zijn allemaal goede opties.

Stap 2

Kies je potten. Je kunt elk type pot gebruiken dat je wilt, zolang het maar groot genoeg is om je kruiden te laten groeien. Kleine terracottapotten zijn een goede keuze omdat ze lucht doorlaten en vocht vasthouden.

Stap 3

Als je wilt, kun je je potten versieren om ze er mooier uit te laten zien. Je kunt verf gebruiken om ze te schilderen of er stickers op plakken. Als je kinderen hebt, is dit een geweldige activiteit om samen te doen.

Stap 4

Vul je potten met potgrond tot ongeveer 1 centimeter onder de rand. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is voordat je begint met planten.
Zo simpel is het! Met slechts een paar potten en wat potgrond kun je je eigen verse kruiden kweken. Het is niet alleen eenvoudig en leuk om te doen, het zal ook een geweldige aanvulling zijn op je keuken. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het maken van je eigen kruidenpotjes en geniet van de smaak van verse kruiden!

Stap 5

Plant je kruiden. Verwijder de kruiden voorzichtig uit hun originele pot en plaats ze in de nieuwe pot. Zorg ervoor dat je de wortels niet beschadigt. Bedek de wortels met potgrond en geef ze water.

Stap 6

Plaats je kruidenpotjes op een plek waar ze voldoende zonlicht krijgen. Kruiden hebben minstens 6 uur zonlicht per dag nodig. Zorg er ook voor dat ze niet te veel of te weinig water krijgen. Overweeg om een schotel onder je potten te plaatsen om het overtol- lige water op te vangen.

Stap 7

Oogst en geniet! Je kruiden zullen binnen enkele weken beginnen te groeien en na ongeveer 6 weken zijn ze klaar om geoogst te worden. Knip de stengels af en geniet van je verse kruiden in je favoriete gerechten.

Tip: Gebruik oude Mason Jars en verf ze in jouw favoriete kleuren. Bevestig een label met de naam van de kruiden aan de voorkant. Je kunt ook gerecyclede blikjes, houten kratjes of gekleurde flessen gebruiken.

Onze Ambassadeurs