Theatergroep SubSub staat voor het eerst in de Meervaart

Geschreven door Redactie

Het jongeren theatergezelschap SubSub speelt op 21 januari 2023 voor het eerst in de Meervaart te Amsterdam.

De voorstelling ROUWKOST gaat daar in reprise. Eerder dit seizoen werd deze voorstelling gespeeld in de Voetnoot te Almere en op Poolshoogte Festival te Deventer. In deze voorstelling neemt Theatergroep SubSub het publiek mee in het rouwproces van twee jongeren. Mitch en Aisha, broer en zus, die hun moeder verliezen en daarmee een stukje van zichzelf. Met ROUWKOST willen ze het taboe rondom rouw en de dood aankaarten. Tickets voor deze voorstelling zijn te koop via: https://linktr.ee/SubSub 

Verlies, rouw, dood, identiteit en verbinding in ROUWKOST 

In deze voorstelling neemt Theatergroep SubSub het publiek mee in het rouwproces van twee jongeren. Mitch en Aisha, broer en zus, die hun moeder verliezen en daarmee een stukje van zichzelf. Er is te zien hoe Mitch en Aisha elkaar steeds minder begrijpen omdat ze beiden op een totaal andere manier met de dood van hun moeder omgaan.

Aisha valt in een zwart gat en zondert zich af. Mitch daarentegen grijpt juist alle kansen aan om de deur uit te gaan en verliest zich in ‘leuke’ dingen doen, uitgaan, drank en seks. Ze raken steeds verder verwijderd van elkaar. Aisha's vrienden proberen haar zo goed en zo kwaad te helpen, maar al snel wordt duidelijk dat ‘hulp’ zich kan manifesteren in onbeholpen botheid of onbegrip. 


Met ROUWKOST wil de theatergroep het taboe rond rouw en de dood doorbreken en laten ze het rouwproces van jongeren die één van hun ouders verliezen zien. Hoe werkt dat, of hoe werkt dat niet? Hoe beïnvloedt de dood je leven, wat blijft er over van je identiteit en hoe kan je de draad weer oppakken? 


Tickets voor deze voorstelling zijn vanaf mei 2022 te koop via www.subsub.nl 


Over het jongerengezelschap van Flevoland 

Theatergroep SubSub is hèt jongerengezelschap van Flevoland. Ontstaan vanuit Theatergroep Suburbia, is zij sinds 2017 een zelfstandige theatergroep en produceert zij meerdere voorstellingen per jaar.
SubSub is gefascineerd door het thema identiteit. Wie ben je? Waarom maak je bepaalde keuzes in je leven? En hoever ga je om te zijn wie je bent? Deze vragen stellen we onszelf, de acteurs en het publiek in de voorstellingen van SubSub. 

Het beeldmateriaal die bij dit artikel horen, zijn gemaakt door Claudia Kamergorodski (fotograaf) en Karl Giesriegl (ontwerp). 

Onze Ambassadeurs