Ook in coronatijd geen geld voor auto hulpstichting

De coronacrisis is voor de gemeente Noordoostpolder geen aanleiding om alsnog financieel bij te dragen aan een nieuwe auto voor de stichting Samen Zijn We Er Voor Elkaar.

Deze stichting komt huishoudens in Noordoostpolder die het financieel krap hebben tegemoet met groente, fruit, brood en andere levensmiddelen. Zo'n 80 gezinnen in de polder ontvangen wekelijks een tas van de stichting.

GroenLinks en ONS Noordoostpolder probeerden eind vorig jaar de gemeenteraad ervan te overtuigen dat een bijdrage aan de stichting hard nodig was. Maar een motie van de partijen om bij te dragen aan de benodigde 10.000 euro haalde het bij stemming net niet.

Via schriftelijke vragen vroeg ONS deze maand opnieuw om een gemeentelijke bijdrage. Volgens de partij is het werk van de stichting door de coronacrisis en de lege supermarktschappen door het hamsteren nog nuttiger en noodzakelijker geworden.

Het gemeentebestuur ziet dat anders. Noordoostpolder blijft vasthouden aan de lijn dat de Voedselbank Noordoostpolder ook al subsidie krijgt en dat iedereen tot een bepaalde inkomensgrens daar terecht kan.

De gemeente stelt wel samen met de Voedselbank in de gaten te houden wat de effecten zijn van de coronacrisis op de toelevering en distributie. De Voedselbank mag eventueel ook de criteria van aanvragen versoepelen.

De gemeente zegt ook te hopen dat de Voedselbank Noordoostpolder en de stichting Samen Zijn We Er Voor Elkaar in deze crisistijd gaan samenwerken.