Nieuw onderkomen Hospice Almere geopend

Geschreven door Redactie

Het nieuwe onderkomen van Hospice Almere aan de Meesterstraat is woensdagmiddag officieel geopend door wethouder Roelie Bosch. 

Het gebouw stond al vijftien jaar leeg. Volgens voorzitter Ineke Smidt van Hospice Almere is het pand de afgelopen maanden grondig gerenoveerd.
Het hospice is een plek waar mensen heen kunnen in de laatste fase van hun leven. Het gaat vaak om patiënten die een levensverwachting hebben van maximaal drie maanden. In het hospice worden zij verzorgd en krijgen zij persoonlijke aandacht.

Bij Hospice Almere werken 85 vrijwilligers in verschillende diensten. In het nieuwe onderkomen zijn vijf kamers. Elke kamer is voorzien van eigen sanitair. De kamers zijn ruim en bieden ook de mogelijkheid voor een familielid om te overnachten als dat nodig is. Naast een grote keuken is er ook een gemeenschappelijke ruimte waar bewoners en hun families kunnen samenkomen.