Challenge gaat niet door

Geschreven door Redactie

De Challenge Almere-Amsterdam gaat dit jaar niet door. Dat meldt de organisatie. De triatlon in en rondom het Weerwater zou in het tweede weekend van september plaatsvinden, maar vanwege corona trok de organisatie de stekker uit de komende editie.


Eind mei besloot de organisatie van het evenement ook al om het WK Triatlon af te gelasten. De hoop bleef wel dat de 'reguliere' Challenge alsnog zou doorgaan, eventueel in aangepaste vorm. Aan die hoop is nu een eind gekomen. 


Ondanks de versoepeling van de RIVM-maatregelen ziet de organisatie geen mogelijkheid om het evenement neer te zetten zoals ze willen. De beslissing langer uitstellen is ook geen optie, omdat daarmee de voorbereidingstijd voor het evenement te kort wordt. 


Aan de Almeerse triatlon doen jaarlijks ongeveer 4000 deelnemers mee, het evenement wordt door 700 vrijwilligers gedragen en trekt gemiddeld 30.000 bezoekers. Het evenement wordt nu doorgeschoven naar volgend jaar.