Van Lunteren plaatst zich met Oranje voor WK

Geschreven door Redactie

Voetbalster Desiree van Lunteren uit Almere heeft zich dinsdagavond met het Nederlands vrouwenelftal geplaatst voor het WK voetbal volgend jaar in Frankrijk. Oranje speelde in Zwitserland het tweede play-offduel met 1-1 gelijk. De Oranje leeuwinnen hadden vorige week vrijdag in stadion De Galgenwaard in Utrecht het eerste duel al met 3-0 gewonnen. Van Lunteren die deze zomer de overstap maakte van Ajax naar SC Freiburg speelde de hele wedstrijd. 

Het duel begon slecht voor Nederland. Anouk Dekker haalde in de zevende minuut de doorgebroken Ramona Bachmann onderuit en kreeg daarvoor de rode kaart. Maar ook met een speler minder kwam Oranje niet in de problemen. Door een doelpunt van Vivianne Miedema kwamen de Nederlandse dames in de tweede helft zelfs op voorsprong. De Zwitsers scoorden twintig minuten later de gelijkmaker via Coumba Sow.  

Het WK in Frankrijk wordt volgend jaar in juni gehouden. 

Onze Ambassadeurs