Handbal-international Smeets gaat naar CSM Boekarest

Geschreven door Redactie

Handbal-international Martine Smeets uit Almere vertrekt naar de Roemeense topclub CSM Boekarest.

De 30-jarige Smeets stond onder contract bij Metz in Frankrijk, maar de hoekspeelster moest daar vertrekken vanwege de reglementen.

In de Franse competitie mogen clubs zes buitenlandse speelsters samenspelen. "Ik zou helaas nummer zeven zijn",vertelt Smeets. "Daar komt nog bij dat de speelster voor wie ik was gekomen, weer terugkomt na de zomer."

CSM Boekarest wordt voor Smeets een "bijzonder avontuur. Het is een supergroot team, met grote speelsters. Ze spelen altijd Champions League en spelen mee om de prijzen. Er komt wel een andere druk bij kijken."

'Benieuwd'

Vorige week werd de handbalster gebeld door haar manager met de interesse van Boekarest. De overgang van Frankrijk naar Roemenië zal even wennen worden. "Ik heb nog nooit in dat gebied van Europa gespeeld", vertelt Smeets, die eerder ook in Duitsland en Noorwegen actief was. "Ik ben wel benieuwd. Ik heb wel een vriendin die daar twee jaar heeft gespeeld (Lois Abbingh), dus ik heb wel wat info ingewonnen. Ik laat het op mij afkomen."