Almere pleit voor snelle opening Lelystad Airport

Geschreven door Redactie

De gemeente Almere dringt erop aan dat Lelystad Airport snel open gaat voor grote commerciële vluchten. Almere zegt verschillende positieve effecten van de luchthaven te verwachten. Dat schrijft het stadsbestuur in een reactie op documenten die ter inzage liggen. 

Belangrijkste reden die wordt aangegeven is de werkgelegenheid. "Schiphol is één van de grootste werkgevers voor de beroepsbevolking van Almere. Daarmee samenhangend verwachten wij ook van de openstelling van Lelystad Airport positieve effecten op de ontwikkeling van de werkgelegenheid in Almere én in de regio."

Almere wijst op het feit dat het ligt ingebed tussen Schiphol en Lelystad. "De ligging tussen twee luchthavens heeft een positieve invloed op de ruimtelijke en economische structuur van Almere. Dit is van groot belang bij de verdere ontwikkeling van Almere."

Het college van B en W geeft wel aan begrip te hebben voor de keuzes van de minister om een zorgvuldig proces te doorlopen en de tijd te nemen om tot een definitief besluit te komen.

Onze Ambassadeurs