Programma Zomerschool voor Senioren 2019 bekend

Geschreven door Redactie

De Stichting Zomerschool voor Senioren Almere (ZvS), verzorgt ook dit jaar voor de 50-plussers van Almere activiteiten op het gebied van ontspanning, cultuur en educatie, inspanning en gezelligheid tijdens de zomer-  maanden juli en augustus.

Bij ontspanning kunt u denken aan het genieten van een muzikaal optreden, een lekkere lunch of met de bus erop uit. Als u zich wilt inspannen kan dat tijdens (een van) de twee fietstochten, bij de workshop 'koken door mannen' waarbij u een lunchbuffet gaat verzorgen voor een aantal mensen.

Of door te gaan jeu de boulen en midgetgolfen. De activiteiten vinden plaats tussen dinsdag 16 juli tot en met donderdag 22 augustus. Klik hier voor het programma boekje.

Achtergrond informatie

De Zomerschool voor Senioren was in 2009 een initiatief van de KBO-afdeling Almere in samenwerking met de ANBO, PCOB en stichting De Schoor. Het initiatief is ontstaan vanuit de behoefte om ook tijdens de zomermaanden, als er veel buurthuizen dicht zijn en activiteiten stilliggen, toch wat voor de ouderen te organiseren.


Inmiddels is het project omgezet in een stichting met in het bestuur vertegenwoordigers van de KBO en PCOB waarbij vertegenwoordigers van De Schoor ondersteunend lid zijn.  


De Zomerschool voor Senioren wordt in 2019 voor de elfde keer georganiseerd. 

Onze Ambassadeurs