Eind mei nieuw advies voor college GS

Geschreven door Redactie

Eind mei moet er een nieuw advies liggen voor een college van Gedeputeerde Staten in Flevoland. Dat hebben Provinciale Staten woensdagavond afgesproken. De eerste poging om een college te vormen van Forum voor Democratie, VVD, CDA, ChristenUnie en de PvdA strandde twee weken geleden.


De collegeonderhandelingen in Flevoland beginnen daarom opnieuw. De onderhandelingen worden geleid door oud-Tweede Kamerlid Bas Jan van Bochove van het CDA en voormalig commissaris van de Koning in Utrecht Willibrord van Beek van de VVD. 


Forum voor Democratie, VVD, CDA, ChristenUnie willen samen verder, maar hebben zonder de PvdA geen meerderheid in Provinciale Staten. Daarom hopen ze dat een andere fractie zich bij hen aansluit.


Mocht dat niet lukken, dan wordt er naar andere combinaties gekeken om een coalitie te smeden. Op 29 mei wordt in het provinciehuis besproken wat de uitkomst is.

Onze Ambassadeurs