Regiotaxi extra ingezet voor patiënten

De Regiotaxi wordt extra ingezet voor patiënten die niet meer bij de MC IJsselmeerziekenhuizen terecht kunnen. De provincie heeft dat afgesproken met Dronten, Lelystad, Noordoostpolder en Zeewolde.

Dat zijn de gemeenten die gebruik maken van de Regiotaxi. Inwoners uit die gemeenten die in bezit zijn van een Wmo-vervoerspas krijgen de mogelijkheid om met de taxi naar andere ziekenhuizen te reizen die verder van hun woonplaats liggen.

Drontenaren kunnen voortaan ook naar het Flevoziekenhuis in Almere en patiënten uit Noordoostpolder hebben de mogelijkheid om zich naar het St Jansdal in Harderwijk te laten vervoeren. Lelystedelingen hebben voortaan twee extra mogelijkheden: het Flevoziekenhuis en het St Jansdalziekenhuis.

Voor deze ritten geldt een gereduceerd tarief, net als voor de overige ritten die met een Wmo-vervoerspas worden gemaakt.