Column Hans Bosklopper

Geschreven door Redactie

Cultureel polderen 

Wat hebben wij Almeerders toch een mooie stad. Als ik al terugkijk naar de culturele evenementen die hebben plaatsgevonden, krijg ik meteen al een warm gevoel. Ik pak een pen en wat papier, die altijd op mijn bank liggen te wachten, en ik begin deze evenementen eens op te sommen. Wow, wat zijn dat er veel. Het Bevrijdingsfestival en het Havenkomfestival kennen we natuurlijk allemaal al, maar ook evenementen zoals ThankLiving maakten mij dit jaar weer erg blij.  

 Ook zijn er veel nieuwe plannen op kunst & cultuurgebied die zijn uitgedacht voor het komende jaar, waarvan een initiatief in het bijzonder mijn aandacht trekt. Zo belde ik één van mijn bronnen en hoorde dat Dick Schaar, die veel van ons kennen als regisseur van o.a. het theaterspektakel "The Christmas Proms", op cultureel gebied ook druk aan het polderen is. 

 Schaar is op dit moment namelijk bezig een muziektheaterprogramma te ontwikkelen, in samenwerking met het Centrum Amateurkunst Flevoland en het AJSO. Een musical over het ontstaan van Flevoland, met bekende personages zoals Cornelis Lely, Jacob Kloppenburg en Pieter Faddegon, die hun steentje hebben bijgedragen aan het ontstaan van onze prachtige provincie.  

 Het wordt een trilogie, die wij vanaf volgend jaar in de theaters kunnen gaan bekijken. Wat een prachtig initiatief weer! 

 Ik kijk er in ieder geval erg naar uit om deze trilogie te zien. Jij ook? 


Onze Ambassadeurs