Kerstkaarten komen in januari aan

Geschreven door Redactie

Honderden mensen klagen over kerstkaarten die ruim na kerst bezorgd zijn.

De meest voorkomende klacht is dat verstuurde kerstkaarten tot drie weken onderweg zijn geweest. Tientallen mensen hebben laten weten dat zij pas gisteren of eergisteren kerstkaarten hebben ontvangen, terwijl die ruim voor kerst op de post zijn gedaan.

Volgens PostNL-woordvoerder Tahira Limon zijn er miljoenen kerstkaarten bezorgd door heel Nederland, maar erkent dat niet alles is gelukt. "Het grootste deel is op tijd bezorgd, maar een klein deel is vertraagd."

Dagelijks worden er acht miljoen poststukken bezorgd door PostNL, maar in december is dat vaak het dubbele. Dan treedt er ook wel eens vertraging op, zegt ze. 

Volgens Limon is dat te wijten aan de grote volumes die verwerkt worden in december. "We hebben ook relatief veel kaarten vlak voor kerst ontvangen, die kunnen pas na de kerst bezorgd worden", zegt Limon.

"Daarom hebben wij ook van tevoren gezegd dat men op tijd moet zijn met versturen", zegt Limon. Ze wijst daarbij op de Decemberzegel. "Die hebben een lager tarief en ons streven is om die post binnen drie dagen te bezorgen. Maar die post moest dus de vrijdag voor kerst uiterlijk binnen zijn."



Onze Ambassadeurs