Exclusief interview met Sarah Jane van TVOH.

Geschreven door Redactie

Sarah Jane (32) heeft natuurlijk al bewezen dat ze kan zingen. Maar hoe is dat nou allemaal begonnen? En hoe heeft ze haar avontuur bij ‘The Voice of Holland’ ervaren?

Ik neuriede toen ik klein was al mee met het liedje van de huistelefoon. Muzikaliteit zit heel erg bij ons in de familie, bij elke gelegenheid komt er heel veel muziek te pas. Sarah Jane wist dus al vanaf dat ze klein was dat ze iets met muziek wilde gaan doen.
Toen ze een jaar of 7 was heeft ze dan ook meegedaan aan haar eerste talentenjacht die ze in haar zak sleepte. Op haar 18e begon ze aan een mbo-muziek opleiding in Amsterdam. Nadat zij hier afstudeerde begon ze aan het conservatorium. Dit heeft zij niet afgemaakt omdat zij een theatertour voor soulsisters aangeboden kreeg.

“Ik kon al neuriën voordat ik überhaupt kon zingen”

The Voice of Holland

In 2018 heeft Sarah Jane er pas voor gekozen om zich aan te melden bij The Voice of Holland. Sarah was namelijk vaker benaderd om mee te doen, maar heeft vorig jaar pas ja gezegd. Ze zag haar carrière altijd als iets dat niet beoordeeld hoefde te worden.
Totdat ze dit jaar even niet meer wist welke kant ze muzikaal heen wilde, 'The Voice belde dus precies op tijd' vertelt Sarah Jane. Na haar avontuur bij The Voice of Holland heeft Sarah haar sound weer helemaal gevonden. Sarah Jane wilt graag de oude 90’s r&b met de nieuwe r&b sound van deze tijd combineren.

Sarah Jane en Ali B

‘Ik had de meeste raakvlakken met Ali B, hij laat je echt doen wat je zelf wilt, dat vind ik cool aan hem.’ vertelt Sarah Jane. De overige coaches kenden Sarah Jane ook al van andere shows waar ze ooit aan mee heeft gedaan. De Almeerse zangeres zingt ook bij Ronnie Flex, waar ze Ali B heeft leren kennen. Ze zou graag ooit een nummer met haar voormalige coach willen maken, maar haar grootste droom is toch om ooit een nummer met Marco Borsato te maken.

Ervaring na The Voice

Ook vertelt Sarah Jane dat haar avontuur bij The Voice of Holland echt een ervaring was. Ze is super hecht met de groep geworden en ze heeft haar doel om liveshow 2 te halen behaald. Sarah Jane wordt dan nu ook vaker op straat herkend, waarbij mensen ook vragen om foto’s en een handtekening. ’Natuurlijk vind ik dat leuk, het is echt super tof dat mensen echt naar je toe komen voor jou’ zegt Sarah Jane.

Toekomst

Sarah Jane haar grootste doel op dit moment is om internationaal door te breken. Tevens heeft ze de ambitie om te gaan acteren. ‘Absoluut geen musicals, maar films, series of theater zou ik wel echt heel cool vinden’. Zenuwen heeft ze natuurlijk wel, ondanks dat Sarah Jane al heel veel ervaring heeft op het podium.

‘The Voice is wel echt anders, the show must go on, en er mogen geen fouten gemaakt worden omdat het allemaal live op tv is’.

Sarah neemt altijd even een momentje voor haarzelf, om tot zichzelf te komen voordat ze op moet. Op het podium verdwijnen dan alle zenuwen. ‘Ik zal niet nog een keer mee doen met The Voice, maar het was wel echt een hele mooie ervaring’ vertelt Sarah Jane.

‘Mijn tip aan alle andere zangers die nog twijfelen om mee te doen met TVOH: blijf jezelf, weet waarvoor je staat en zie dit niet als eindstation, maar als opstapje voor alles wat nog komen gaat.’

De Almeerse zangeres heeft echt van alles genoten. Maar de drukke dagen die ze had zal ze niet missen. ‘Je bent de hele week bezig, alleen op maandag ben je vrij. Alle repetities en oefeningen zijn soms heel erg vermoeiend, maar het is het allemaal waard geweest’.

Vond jij dit interview van Sarah Jane ook zo interessant als wij en wil je meer volgen van Sarah Jane? Klik dan op deze link en dan verwijzen wij je door naar haar YouTube account.

Onze Ambassadeurs