Almeerse Famke Louise lanceert nieuwe documentaire op Videoland

Geschreven door Redactie

Famke Louise kreeg veel kritiek nadat zij op haar Instagram een foto deelde waarop ze in China tussen de dode dieren liep.

Volgens de foto zou ze daar zijn om bontjes uit te zoeken voor haar kledinglijn, maar dat bleek toch niet zo te zijn. Famke was er juist om de Chinese bontmarkt te ontmaskeren voor haar Videoland-documentaire Bont Girl.

"Nadat ik werd uitgeroepen als Dom Bontje, wilde ik met mijn eigen ogen zien hoe het eraan toegaat in de bontindustrie"

De zangeres ging naar China om de bontmarkt daar op camera vast te leggen voor haar Videoland-docu Bont Girl. En gebruikte daarvoor een eigen kledinglijn als dekmantel. Dit deed de zangeres in samenwerking met Bont voor Dieren en dierenactivisten Thomas en Jenny. 

"Nadat ik werd uitgeroepen als Dom Bontje, wilde ik met mijn eigen ogen zien hoe het eraan toegaat in de bontindustrie", legt Famke uit in de documentaire. "Ik had hier destijds totaal geen besef van. Met deze documentaire hoop ik dat andere mensen ook wakker worden en geen bont meer dragen. Het was nodig om het opzetten van een kledinglijn als dekmantel te gebruiken en hiermee toegang te krijgen tot de bontmarkten en -boerderijen in China." Wel lijkt het haar leuk om een eigen label te hebben, maar dan zonder bont. 

Onze Ambassadeurs