Culturele instellingen organiseren klimaatmars

Geschreven door Redactie

De Almeerse culturele instellingen KAF en Kleur in Cultuur organiseren op 24 januari een klimaatmars in het centrum van Almere. Aanleiding is de nieuwe tentoonstelling 'Hoogtij(d)'. De expositie gaat over klimaatverandering en wordt na de mars officieel geopend in KAF.

Volgens Bo Naarden van KAF vinden beide culturele instellingen het belangrijk om een podium te bieden aan kinderen en jongeren. "Dat doen we in de tentoonstelling, maar ook met zo'n mars. Wij hebben de middelen en de mensen om zoiets te initiëren. Dan vinden wij dat wij de handreiking moeten doen aan de jeugd, om mee te helpen."

Rondom de mars worden meer activiteiten georganiseerd. Zo krijgen de jongeren een inleiding op het thema en maken ze vooraf aan de mars protestborden. Om 16:00 uur start de mars. Een uur later is de protestgroep terug in KAF en zal de tentoonstelling geopend worden.

Hoogtij(d)

De tentoonstelling Hoogtij(d) is vanaf zaterdag 25 januari te bezoeken. De tentoonstelling is samen met Het Scheepvaartmuseum georganiseerd. Hoogtij(d) bestaat uit beelden van journalist en kunstenaar Kadir van Lohuizen. De foto’s en films geven een beeld van de klimaatcrisis en de noodzaak om in actie te komen. Het is volgens Van Lohuizen niet de vraag of, maar wanneer het waterpeil ook in Nederland tot problematische hoogte stijgt.


Onze Ambassadeurs