Voetbalclub A.S.C. Waterwijk doet mee met spandoekactie

Geschreven door Redactie

Bij de Almeerse voetbalclub ASC Waterwijk is zaterdag het tweede spandoek onthuld met de tekst 'Zonder tegenstander geen wedstrijd'. De actie is een initiatief van voetballers Redouan en Pascal van elf jaar oud.

Ze spelen voor Almere City FC en onthulden daar in augustus hun eerste spandoek.

"De emoties lopen vaak hoog op binnen en buiten het veld", legt Redouan uit. "Wij vinden dat je jezelf moet gedragen en respect naar elkaar moet tonen. Zonder elkaar kun je geen wedstrijd spelen."

De twee hebben inmiddels grote plannen met hun actie, vertelt Pascal. "We willen gaan praten met de KNVB en de spandoeken bij clubs door heel Nederland gaan ophangen en daarna door heel Europa."

A.S.C. Waterwijk wilde meteen meedoen aan de actie toen ze werden benaderd door Redouan en Pascal. "Alles wat er op het veld gebeurt, is een uitvloeisel van thuis of wat ze op school of het werk meemaken", vertelt bestuurslid Raymond van Eewijk van A.S.C. Waterwijk. Het zijn hele aardige jongens, maar zodra ze de groene mat zien veranderen ze en dat moeten we in toom houden."