Sporten in Oostvaarderskliniek

Geschreven door Redactie

Sporten in de Oostvaarderskliniek? Waarom niet?! Patiënten uit de kliniek worden opgeleid tot sporthulp, en hebben hiervoor mensen nodig om te trainen. 


Niet zomaar iedereen wordt aangenomen. Er gaan nog allerlei processen aan vooraf. Ook moet je aan enkele voorwaarden voldoen.


Een van die voorwaarden is dat je postcode 1336 is. Ook moet je een VOG, Verklaring Omtrent Gedrag, hebben en het is belangrijk om in gepaste kleding te gaan sporten. Vooraf krijg je een intake gesprek. Hierin wordt duidelijk gemaakt hoe de patiënten te werk gaan. Het is ook de bedoeling dat men twee keer in de week komt. De patiënten maken namelijk schema's, en deze moeten wel worden gevolgd om resultaat te zien voor patiënt én sporter. 

Ook is het voor maatschappelijk belang een goed idee om te sporten in de kliniek. De patiënten hebben dan namelijk meer contact met de buitenwereld. Een van de sporters verteld dat zij laatst een gesprek had met een sporthulp die álles over politiek wilde weten. Zij krijgen dat allemaal niet mee via het nieuws, dus dit is een mooie manier om dat op te lossen. 

Een sporthulp verteld dat hij erg blij is met de kans die hij krijgt aangeboden van de kliniek. Hij heeft zijn opleiding als sporthulp ook al afgerond, en mensen trainen en begeleiden is echt een passie geworden van hem. Ook is hij communicatief veel sterker geworden dan dat hij eerst was. 


Geïnteresseerd? Aanmelden kan via deze link! (Klik!) 


Aanmelden kan via de site: www.oostvaarderskliniek.nl/organisatie/omwonenden

Onze Ambassadeurs