Thuisnederlaag tegen koploper voor O21

Geschreven door Redactie

Almere City FC O21 bleek zaterdagmiddag niet opgewassen tegen de lijstaanvoerder. PEC Zwolle O21 was in Almere met 0-3 te sterk voor de ploeg van Anoush Dastgir.

Toch hadden de Almeerders op voorsprong kunnen en misschien wel moeten komen. Na een minuut of tien zijn er twee dikke kansen voor de thuisploeg, maar zowel Olivier de Nijs als Jeffry Puriël treffen van dichtbij niet het doel maar de keeper.

Even later is het aan de andere kant wel raak als de Zwolse aanvoerder Thom Olde Weghuis een voorzet bij de tweede paal over de doellijn krijgt. Kort voor rust wordt de marge verdubbeld door Tristan van Gilst.

Na een uur lijkt er een Almeers offensief op touw te worden gezet, met een ongevaarlijk schot van Kai Hernandez en een levensgevaarlijke doelpoging van De Nijs tot gevolg. Die laatste poging wordt door de doelman gekeerd in de 1-op-1.

Maar voor het slotoffensief echt voet aan de grond krijgt wordt de wedstrijd door PEC O21 beslist. Chardi Landu haalt uit, en omdat de bal van richting wordt veranderd ploft hij binnen, buiten bereik van keeper Marijn Dijkstra.

Door de nederlaag blijft City O21 in de onderste regionen van de Eredivisie en staat het nu zevende van de acht deelnemende teams. Komende week wacht een uitwedstrijd tegen Willem II, een week later speelt de oudste jeugd van de Ruitenheer Football Academy weer thuis. FC Emmen is dan de tegenstander.


Onze Ambassadeurs