2020 start met vuurwerk aan de Vetkampstraat

Geschreven door Redactie

Na een competitiebreak van drie weken gaat zondag de tweede seizoenshelft van start voor Almere City FC.

De ploeg van trainer Ole Tobiasen begint 2020 met een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. In De Adelaarshorst hopen de Flevolanders het nieuwe decennium met een overwinning te bezegelen. 

De winterstop kwam misschien wel op een vervelend moment voor Almere City FC. De laatste drie wedstrijden voor kerst werden namelijk allemaal gewonnen. Door die overwinningen is de ploeg van trainer Ole Tobiasen slechts zes punten verwijderd van een promotieplek. Komende zondag spelen de Flevolanders meteen een belangrijk duel tegen een directe concurrent. Go Ahead Eagles staat slechts drie punten voor op de Almeerders. Bij een goed resultaat kan City op gelijke hoogte komen met oud-trainer Jack de Gier. 

Onderlinge confrontatie 

Het is niet de eerste keer dat beide ploegen tegenover elkaar staan dit seizoen. In de eerste seizoenshelft troffen beide clubs elkaar al in competitie- en bekerverband. In de competitie eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel. In het bekertoernooi verloor City met 1-3 en leed het daarmee de eerste thuisnederlaag van het seizoen. 

Met de tegenstander uit Deventer treft City een traditioneel lastige wedstrijd. De Almeerders wisten nog nooit te winnen aan de Vetkampstraat. Nu hoeft dat een goed resultaat niet in de weg te staan: met een uitoverwinning bij N.E.C. Nijmegen en een thuisoverwinning op Roda JC herschreef Almere City FC in december nog geschiedenisboeken. 

Van de laatste tien ontmoetingen met de ploeg uit Deventer werd er sowieso slechts één keer gewonnen. Die overwinning dateert uit 16 februari 2018. Destijds was de huidige trainer van de Eagles, Jack de Gier, hoofdtrainer bij Almere City FC. 

Thomas Verheydt 

Een speler met een verleden in Deventer is natuurlijk aanvaller Thomas Verheydt. De 27-jarige goalgetter kwam in de voorbereiding van dit seizoen over van Go Ahead Eagles. De spits speelde één seizoen voor de Trots aan de IJsel. In zijn tijd in Overijssel speelde hij dertig wedstrijden waarin hij dertien keer het net wist te vinden en vier keer aangever was. Dit seizoen miste hij de eerdere confrontaties met zijn oude club door blessureleed. Sinds zijn herstel is de goaltjesdief weer van onschatbare waarde. In de laatste drie wedstrijden scoorde hij twee keer en leverde hij één assist. 

Foto: Ron Baltus / sportshots.pro

Onze Ambassadeurs