BoekStart Festival in bibliotheek Stad

Geschreven door Redactie

Vrolijk doe-festival voor alle Almeerse baby's, dreumesen en hun ouders 

Op zondag 26 januari van 12.00 - 16.00 uur organiseert de nieuwe bibliotheek een middag speciaal voor heel jonge kinderen: het BoekStart Festival.

Samen een boekje lezen - plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen - het versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Er zijn een aantal gratis activiteiten, maar met een toegangskaartje krijg je ook toegang tot verschillende exclusieve workshops. Op www.denieuwebibliotheek.nl/actueel/boekstart-festival is alle informatie terug te vinden. 

 

Workshops 

Er zijn verschillende workshops die op meerdere momenten worden gegeven. Zo kun je naar de Babyclub voor spelletjes en activiteiten met je baby. Ook kunnen kinderen hun pop of knuffel naar de Poppendokter brengen. Er is een workshop EHBO bij kinderen, er wordt voorgelezen (zowel in het Italiaans, Engels als Nederlands) en er is een Babyconcert. Muziek is voor een baby, dreumes of peuter heel belangrijk. De eerste muzikale ervaring stimuleert onder andere het spraakvermogen, de taalontwikkeling en motoriek en geeft je baby en dreumes een veilig gevoel. Dit beleef je bij de workshop Muziek op Schoot. De verschillende workshops worden gegeven in samenwerking met JGZ, JKC, Elfje Twaalfje, Humanitas en het Flevoziekenhuis.  

 

Beleef het mee 

Naast de workshops is er nog veel meer te beleven en te doen. Ouders kunnen hun kindje(s) op de foto laten zetten, je kunt naar Babymassage en de kinderen kunnen op bezoek bij de huisjes van Nijntje en Kikker. Uiteraard is er een speciale ruimte om je kind rustig te kunnen voeden en verschonen. Boekhandel Stumpel is aanwezig met de leukste baby-, peuter- en opvoedboeken. Ook aan de ouders zelf is gedacht: zij kunnen een kaartje kopen voor een relaxte stoelmassage. Even helemaal ontspannen! 

 

Theater 

In de nieuwe zaal is er een jeugdtheatervoorstelling (2+) te zien: ‘Wie heeft de vijver leeggehaald?’ Een vrolijke, muzikale voorstelling over heel erg boos kunnen zijn, van Sesamstraatacteurs Renee Menschaar (Pino) en Arjan Smit (de jonge vader) waarbij kinderhulp onmisbaar is. Geïnspireerd op het bekroonde prentenboek Moppereend van Joyce Dunbar en Petr Horáček. Eend wordt wakker, loopt naar de vijver, haalt diep adem, knijpt zijn neus dicht en duikt in het ... zand?!?! “Wie heeft de vijver leeggehaald?” roept Eend en hij gaat stampvoetend op zoek. Ja, wie is het? Is het Hond of misschien mama Kip? Geit? Of nee ... Schildpad? Ooooh ... wie!!! De voorstelling vindt plaats om 15.00 uur. Kosten: leden € 6,50 | niet-leden € 8,50. 


Onze Ambassadeurs